Szenczi Imre irányításával negyedik idényét kezdi meg felnőtt labdarúgócsapatunk. 2020-ban a Megyei II. osztályban indultunk, a 2023/2024-es szezonban pedig már az NB III. Észak-Nyugati csoportjában mérkőzünk rutinos ellenfeleinkkel. Az első hét nap alatt rögtön három mérkőzésen is pályára lépünk, két bajnoki fordulót követően a MOL Magyar Kupában is rajtolunk. Vezetőedzőnk összefoglalta a felkészülési időszak tapasztalatait, valamint a kitűzött célt is elárulta az alábbi cikkben található interjúban; valamint legtapasztaltabb játékosunkat, Németh Milánt is megkérdeztük első benyomásairól.

Történetünk a Megyei II. osztályban indult, 2020. szeptember 27-én az Alsóújlak otthonában egalizátunk. A bajnokság végén feljutást ünnepelhettünk, majd a Megyei I. osztályban a hatodik helyet szereztük meg. Az előző idényben már bajnokok lettünk, végül kettős győzelemmel harcoltuk ki az osztályozó párharcon az NB III.-as szereplést. 

„Az osztályozó miatt hosszúra nyúlt a tavalyi szezon, így csak június 28-án kezdhettük meg a felkészülést. Nem kertelek, a négy és fél hetes felkészülési időszakot rövidnek találtam. Természetesen elvégeztük a tervezett munkát, fizikálisan igyekeztünk kihozni a fiúkból a legtöbbet, sok edzőmeccset játszottunk. Sok új játékosunk van, beillesztésük a csapatba, a rendszerünkbe nem megy egyik napról a másikra – a gördülékeny, szervezett csapatjátékhoz kis időre még szükségünk van. Egyébként az igazolásoknál ügyeltünk arra, hogy szombathelyi, vasi kötődéssel rendelkező futballistákat szerződtessünk, vagy hozzunk vissza a Rohonci útra.  Bő a keretünk, nincs rossz csapatunk, de az NB III.-ban azért lényegesen erősebb az iram, jobb a színvonal, mint a Megyei I. osztályban is. Bízom benne, hogy mielőbb megfelelünk a magasabb elvárásoknak. A Megyei I. osztályban szinte minden találkozón mi domináltunk, ez az NB III.-ban nem lesz így. Ettől függetlenül szeretnénk megőrizni a saját stílusunkat, de igyekeztünk csiszolni a védekezésük hatékonyságán is.  A srácok lelkesen dolgoztak, motiváltak, nagyon várják már a tétmeccseket! Ugyanakkor reálisan kell kijelölni a célokat, hiszen roppant erős csoportba kerültünk, a tavalyi nyugati csoport több élcsapata is hozzánk került, így a Veszprém, a Tatabánya, vagy a III. Kerület, de ott vannak még az NB I.-es klubok második számú csapatai, és az NB II.-ből kiesett Dorog is. Mi pedig újoncok vagyunk. Ennek megfelelően csupán egyetlen feladatot lehet kijelölni a csapat elé: a bennmaradást! Azonban azt megígérhetem, hogy hétről hétre mindent ki fogunk adni magunkból! Tudjuk, érezzük, hogy a városban nagy az érdeklődés irántunk, szeretnénk is egy stabil szurkolói csoportot kiépíteni magunk mögé - várunk mindenkit a mérkőzéseinkre!”mondta Szenczi Imre vezetőedző

Három saját nevelésű fiatalunk mellett kilenc új játékos érkezett együttesünkbe, csapatkapitánynak Ferencz Zoltánt választották a fiúk, helyettese pedig Szenczi Bence lett.

Érkezőink: Németh Milán (Szombathelyi Haladás), Czuczi Péter (Majosi SE), Varga Márk (Veszprém), Pataki Roland (Répcelak), Balogh Ákos (Győr), Horváth Márk (Ausztria), Vígh Patrik (Király SE), Horváth Barnabás (Illés Akadémia), Szabó Martin (Teskánd), Árvay Dávid (Szombathelyi Haladás VSE), Hende Máté (Szombathelyi Haladás VSE), Simon Levente (Szombathelyi Haladás VSE)

A Szombathelyen született és Haladás-nevelésben részesült Németh Milán 2008-ban lépett először pályára NB III.-as mérkőzésen, a következő idénytől pedig már az NB I.-ben szerepelt. A kereken 500 mérkőzést maga mögött tudható rutinos védőnk 2017-ben tért vissza a Haladáshoz, az előttünk álló idényben pedig minden erejével egyesületünk NB III.-as csapatát fogja segíteni.

„Intenzív felkészülési időszak van mögöttünk, a csapat korábbi négy edzését most heti hét váltotta, szombaton pedig edzőmérkőzéssel zártuk a hetet. A felkészülési találkozók alkalmával is tapasztalhatta a zömében fiatal játékosokból álló csapatunk, hogy az NB III.-ban magasabb színvonalú a mezőny. Gyorsabb és dinamikusabb a játék, agresszívabban letámadnak az ellenfelek, de én azt tapasztaltam, hogy tanulékonyak a srácok. Fiatal a csapatunk, ennek megfelelően energiával teli mindenki, mondhatom, hogy eddig kifáraszthatatlanok voltak. Természetesen a bajnokság alatt derül ki, hogy ez a csapat mire lesz képes ebben az osztályban, de én elég bizakodó vagyok, valamint nagyon jól érzem magamat velük” – foglalta össze első benyomásait Németh Milán     

Távozók: Sály Péter, Iván Gergő; valamint a továbbra is utánpótlásunkat edzőként erősítő Szőts Máté, Baumgartner Bálint és Péter Ábrahám.

Szombathelyi Haladás VSE 2023/2024 szakmai stáb és keret

Az MLSZ Versenybizottságának új kiírása értelmében a 2023/2024-es szezonban már négy csoportban zajlanak a harmadosztályú küzdelmek, csoportonként 16 csapattal. Az idény július 30-án kezdődik és 2024. május 26-án ér véget. A szezon végén a négy csoportelsőt két-két párba sorsolják, a párharcok győztesei feljutnak az NB II.-be. A legrosszabb 13. helyezett, valamint a 14–16. helyezettek kiesnek az NB III.-ból.

NB III. Észak-Nyugati csoport mezőnye:

Szombathelyi Haladás VSE, Balatonfüred, Bicske, Budaörs, Csorna, Dorog, ETO Akadémia, Gyirmót FC Győr II, Kelen, Komárom, Puskás Akadémia II, Sopron, Tatabánya, III. kerületi TVE, Veszprém, ZTE II

Az első hét menetrendje:

NB III. Észak-Nyugati csoport 1. forduló

2023. július 30., vasárnap 17.30

Szombathelyi Haladás VSE – Csornai SE

Haladás Sporttelep (Kondics úti pálya)

Szurkolói információk: https://bit.ly/3O9qEED

 

NB III. Észak-Nyugati csoport 2. forduló

2023. augusztus 2., szerda 17.30

VLS Veszprém – Szombathelyi Haladás VSE

Perutz Stadion

 

MOL Magyar Kupa 1. forduló

2023. augusztus 5., szombat 16.30

CSESZTREGI KSE – Szombathelyi Haladás VSE

Csesztreg Sporttelep

Hajrá, Haladás!

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top