A szlovéniai HDH-IAA 3D íjász világbajnokságon három Haladás-versenyző is képviselte Magyarországot, mindhárman a dobogóig meneteltek. Donázy Imola HU, Molnár József barebow kategóriában szerzett egyéni világbajnoki címet, Tomsics Balázs pedig a vadászreflexesek között szerezte meg az ezüstérmet. A világ legjobbjai között csapatban is remekeltek sportolóink, egy arany- és egy ezüstéremnek is örülhettek a magyarok.

Augusztus 28. és szeptember 3. között a szolvéniai Mokrice adott otthont a HDH-IAA 3D íjász világbajnokságnak. Az egyhetes megmérettetésen 12 ország 390 íjásza lépett lőálláshoz, köztük egyesületünk három sportolója, Donázy Imola, Molnár József és Tomsics Balázs.

Donázy Imola már az első napon kimagasló pontszámmal tört az élre (280/270), pozícióját pedig a további versenynapokon is tartani tudta, ezzel megszerezte HU kategóriában első világbajnoki aranyérmét.

Molnár József saját készítésű barebow íjával harmadszor is a világ tetejére lőtte magát. Az első napon a második helyen rangsorolt, azonban a következő két versenynapon magabiztos szerepléssel szerezte meg az elsőséget a 31 fős mezőnyben a szombati döntők előtt. A fináléban is tartotta jó formáját, és 60 pontból 64 pontot megszerezve gyűjtötte be újabb világbajnoki aranyérmét.

Tomsics Balázs csupán pár ponttal maradt le az első helyről a 32 fős vadászreflex kategóriában. A viadal során mindvégig szorongatta vetélytársát, 9 pontos hátrányát 3 pontra csökkentette a döntőben, ezzel pedig a világ legjobbjai között a második helyen zárt, és ezüstérem került a nyakába.

Az egyéni sikerek mellett a rövidtávú csapatversenyben is fantasztikus teljesítményt nyújtottak hazánk versenyzői. A Molnár József (Haladás VSE), Papp Mihály (Tatabányai ÍE), Vigh Csaba (Tatabányai ÍE) és Fábos László (Tatabányai ÍE) kvartett aranyérmet szerzett, míg a Tomsics Balázs (Haladás VSE), Balogh László (Honvéd Kossuth Lövészklub), Rakonczai Erzsébet (Ring SE) és Tari Rob alkotta együttes a második helyen végzett. Donázy Imoláék (Dugmanicsné Dombai Beáta, Dugmanics Noémi, Bakó Szabina) a hosszútávú csapatversenyben a 12. helyet szerezték meg.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top